Beleef de Veluwe ook eens actief!

Auteur

Image

Marisa de Zwaan

Categorieen

post date

06/03/2018 09:31

Beleef de Veluwe ook eens actief!

De Veluwe leent zich bij uitstek om actief bezig te zijn. Bos, heide, zandvlakten, stuwwallen, maar ook randmeren, vele sprengen en meren. Afwisselender kan het bijna niet! In een van de vele dagrecreatiegebieden kun je heerlijk wandelen, fietsen, klimmen en watersporten. En wat te denken van de vele kilometers aan ruiterpaden... Dus kom en beleef de Veluwe actief!

Watersport

Een verfrissende duik of sportief bezig zijn op een wakeboard, kneeboard of waterski's. De Veluwerandmeren tussen het oude en het nieuwe land zijn een eldorado geworden voor recreatie en watersport. Zo is Strand Horst door de gunstige ligging en het ondiepe water zelfs een van de beste kitesurf- en surflocaties van Nederland. Maar ook het Heerderstrand, Strand Nulde, recreatieplas Bussloo en het Kievietsveld zijn geweldige recreatiegebieden voor de watersporter.

Klimmen, uitdaging voor jong en oud!

Hou je van uitdaging en durf je het aan om op een hoogte van bijvoorbeeld zo’n 18 meter te klimmen? En je daarna aan een lange tokkelbaan te laten afzakken? De Veluwe kent diverse klimbossen die je uitdagen je grenzen te verleggen. Voel de adrenaline stromen. Breng een bezoek aan een van de klimbossen op de Veluwe. Een unieke en enerverende belevenis voor jong en oud!
De Bostoren op Landgoed Schovenhorst is weer een heel andere klimbeleving. Door het steeds veranderende perspectief, een galerij met nestkasten en een spectaculair vrijhangende klimkooi voor durfals is het een avontuur op zich. Eenmaal op de 40 meter hoge top van dit architectonische hoogstandje is de beloning een prachtig uitzicht over de Veluwe, een enkele hoogvlieger en een unieke blik op de kroon van het bos. Beklim de 235 treden en bekijk het met eigen ogen!

Ontdek de Veluwe te paard!

De Veluwe staat bekend om haar uitstekende wandel- en fietsroutenetwerk. Minder bekend is dat de Veluwe ook een uitgebreid netwerk van ruiter- en menpaden heeft. Paardeneigenaren en paardenliefhebbers komen dan ook volop aan hun trekken op de Veluwe. De regio is uitermate geschikt om tochten van een of meerdere dagen te maken. Er zijn volop rustplaatsen voor zowel ruiters als paarden en hun aanspanningen als ook stallingen voor degenen die willen blijven overnachten. Terwijl je paard in een van de fijne ruime weilanden of in een buitenstal of binnenstal staat, logeer jij 500 meter verder op.

Eindeloos fietsen

Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur, maar valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste fietsgebied van Nederland. Of je nu heerlijk wil genieten van een ontspannende fietstocht via het fietsknooppuntennetwerk of dat je je juist lekker actief wil inspannen op de mountainbike of wielrenfiets, de Veluwe biedt het geschikte terrein. Wil je een vlak parcours of juist heuvelachtig, over bospaden of verharde weg, de Veluwe heeft het allemaal!

Artikelen die u misschien ook wel interesseert